Ongedwongen geloven

Koninklijke onderscheiding voor Marieke Stoel

Marieke Stoel ontving op zondag 10 maart 2024 een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester van Zanen reikte de onderscheiding uit na afloop van een jubileum concert dat Marieke Stoel gaf op het Klaisorgel in een stampvolle Houtrustkerk in Den Haag.

Marieke Stoel krijgt deze onderscheiding onder andere vanwege haar jarenlange inzet als cantor-organist in de Houtrustkerk en het organiseren van de koffieconcerten (al 30 jaar). Daarnaast was zij actief  in diverse landelijke commissies en treedt op als concertorganist in binnen- en buitenland en vervult diverse bestuursfuncties. Marieke Stoel studeerde hoofdvak orgel in Den Haag bij Wim van Beek en behaalde als leerlinge van Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam het diploma Uitvoerend Musicus. Tevens studeerde zij af bij Barend Schuurman voor het hoofdvak Kerkmuziek en studeerde piano bij Peter Hansen en koordirectie bij Frans Moonen en, in een post-conservatoriale opleiding, bij Jan Eelkema. Nog tijdens haar studie werd zij in 1979 benoemd tot cantor-organist van de Houtrustkerk te Den Haag waarbij zij de leiding kreeg over de beide koren van de kerk en de vaste bespeelster werd van het grote drieklaviers Klaisorgel.

Wie zijn wij?

Het motto ongedwongen geloven geeft aan waar wij voor staan: geloven met een open en kritische houding geïnspireerd door de Joods-Christelijke traditie met oog voor kunst, filosofie en wetenschap. 

Meer informatie

Persoonlijk contact

Wilt u meer informatie over de Houtrustkerk, de nieuwsbrief of wilt u maandelijks op de hoogte worden gehouden van activiteiten bij de Houtrustkerk? Of wilt u contact met de predikant voor een goed gesprek? Neem dan contact op via houtrustkerk@gmail.com en laat gegevens achter hoe u benaderd wilt worden.

Agenda

Bekijk de agenda hier.

Kerkdiensten

Elke zondag om 10:30 in onze eigen kerk tenzij anders aangegeven in de agenda.

Meer informatie

Kerkomroep

Diensten via de kerkomroep kunt u terugkijken via deze link.

ANBI VVP Den Haag

Naam: Vereniging van Vrijzinnige Protestanten te ’s-Gravenhage en omstreken

RSIN: 002601977

Meer informatie